måndag 19 maj 2014

Camping med Velomobil

Eftersom jag ganska enkelt fått med mig golfklubborna och läst om folk som åker på långtur med tält, sovsäck osv i sin velomobil tänkte jag att det skulle bli en enkel sak att packa det som behövdes för en övernattning i tält.

Alltså de vanliga packväskorna, en axelväska, ett liggunderlag, ett tvåmannatält, en sovsäck och ett par extra skor. Försäljaren sa att man kan packa i utrymmet bakom huvudet, men det var lättare sagt än gjort. Jag kunde säkert fått in något, men inget av de större sakerna ville gå in där. Istället blev det några minuters IRL-tetris innan jag kunde klättra i och cykla de 75 km upp på småländska höglandet som var planen för dagen.

Jag hade tittat på Google Maps och tyckte vägen såg bra ut. 75 km borde jag klara på under 2 h och mycket riktigt kom jag iväg först när det var 2 timmar kvar till dess jag skulle vara framme. Några mil in på cyklingen insåg jag dock att det skulle vara netto uppför. I efterhand kan jag konstatera att det var en klättring på 200 m. Inte mycket kan tyckas, men det sänker snitthastigheten. Resan tog 2.10 och jag kom förstås sent. Hem var det desto roligare (1.42 ger ett snitt på ca 44 km/h).

Utöver det har jag sedan sist cyklat några gånger till/från Vimmerby (2.17;2.25 (förkyld) samt 2.10;2.01).

Tanken var att även ta Questen till SM i Speedgolf, men jag fegade ur och tog en fossildriven bil istället. Tur var nog det, för det var bara 2 min till tvåan och så mycket hade jag nog tappat på att cykla ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar