fredag 12 maj 2017

Finfrämmat i Velosarna

Idag var Heidi Andersson och Björn Ferry på besök i Oskarshamn för att prata omställning och fossilfrihet. Eftersom en kollega till mig hade bjudit in dem fick jag chansen att låta dem prova Velomobil. Som tur var har vi en stor, Stradan, och en liten, XS:en, i familjen. Så båda kunde prova. Samtidigt. Något race blev det dock inte, även om det förstås hade varit kul.

Stradan var sedan två dagar tidigare inställd för att passa min kollega som provade att cykla den 38 kilometrarna till Oskarshamn. Han blev förstås potitivt överraskad av enkelheten i att hålla hög hastighet, vilket är kul om än väntat. Han var faktiskt rätt snabb, med tanke på att det var första gången och att han inte motionscyklar i vanliga fall.

Det gjorde iaf att Stradan redan var omställd till en längre person så att den passade Björn hyggligt. Heidi fick nöja sig med mina 3 storlekar för stora cykelskor och en XS som var inställd aningen för stor. Men det funkade iaf.

För mig var det förstås en stor dag. Det kändes verkligen som ett privilegium att få umgås en stund med Sveriges namnkunnigaste (och trevligaste?) omställare. Om varje arbetsdag var som idag skulle jag lätt jobba gratis!

Bilder kommer, men finns redan nu på FB-gruppen "Velomobiler i Norden".

3 kommentarer:

 1. Kul blogg! Jag har själv snöat in lite på Quest XS och snubblade över din sida. Vet du om det finns någon som säljer dessa i Sverige eller är närmaste stället i Danmark?

  SvaraRadera
 2. Nej, tyvärr har vi ingen återförsäljare i Sverige idag. Är du ute efter en ny? Utan Elassist? Har du testat? Var bor du? Jag gissar att du hittat Velomobiler i Norden på FB. Det är annars den bästa startpunkten för att lära sig mera och för att hitta eventuella begagnade i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, begagnad funkar lika bra. Vill du sälja? :) Nej, har inte testat men har gått med i gruppen. Bor i Göteborg. Är 168cm lång o tror att en Quest XS skulle sitta som handsken. Eldrift är nog inget för mig. Visste inte ens att det fanns till dessa. Säkert skoj att köra!

   Radera